Tjänster

Konsultaion

Vill ni starta eller utveckla er verksamhet inom biokol? Envinn erbjuder konsulttjänster för att hjälpa er att nå dit ni vill och stötta med idéer, kunskap och erfarenheter. 

Vi erbjuder konsulttjänster för att bidra med idéer, kunskap och erfarenheter om biokol. Det kan handla om allt från tillverkning till användning och från ekonomi till klimatfrågor. Vi är väl insatta i aktuell forskning, trender och finansieringsmöjligheter inom området. Genom egna försöksodlingar har vi byggt kunskap om hantering och biokolets effekter vid odling. Vi har även experimenterat med utrustning för att tillverka biokol på olika sätt och av olika slags biomassa.

Förutom erfarenhet och kunskap om biokol, så finns användbara erfarenheter från industriprojekt så som systemutveckling, modellering och simulering vilket passar bra in i mer specifika frågeställningar runt biokol. Inom Envinn finns också erfarenhet av systemintegration, forskning, team- och projektledning.

Föredrag

Har ni hört talas om biokol och är nyfikna på veta mer? Vi erbjuder ett föredrag för att introducera biokol på en grundläggande nivå, digitalt eller på plats.

Detta föredrag riktar sig till er som har hört talas om biokol och är intresserade av att få veta lite mer. Den innehåller grundläggande fakta om biokol, där vi går igenom tillverkning, användning och kolsänksrätter. Föredraget är övergripande men finns det någon speciell frågeställning med biokol som har fångat ert intresse kan vi lägga lite mer fokus på det området.

Envinn erbjuder ett föredrag på upp till en timme. Det kan hållas både digitalt och på plats efter önskemål

Önskar ni mer tid och information så rekommenderar vi att ni tittar på den utökade versionen "Kurs" nedan.

 

kurs

Är ni nyfikna på att veta ännu mer om biokol? Då erbjuder vi en kurs skräddarsydd efter era önskemål. Den kan innehålla både teori och praktik, så som pyrolys och studiebesök.

Vi erbjuder en kurs i biokol anpassad efter målgrupp och syfte. Grunden är fakta och historik om biokol. På det kan vi bygga på med delar så som tillverkning, användning, kolsänksrätter, certifiering och utmaningar med biokol. Användningsområden kan vara odling, djurhållning, filtermaterial för vattenrening och för att minska urlakning.

Kursen kan om så önskas också innehålla en praktisk del där vi tillverkar biokol och deltagarna får möjlighet att själva prova på att pyrolysera ett valfritt material. De metoder vi kan visa är TLUD, Kon-tiki och dubbeltunna. Vi erbjuder också studiebesök hos producenter och användare av biokol. Vi kan även ordna ett besök hos en tillverkare av biokolpannor om det är av intresse.

Kursens innehåll, längd och plats diskuteras fram tillsammans. Vid en kurs får alla deltagare med sig en påse av det tillverkade biokolet.